Puolukkakermahyytelö

  • 7 dl kermaa
  • 6 keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl puolukkasosetta
  • 8 liivatetta
  • 0.5 dl puolukkalikööriä
  • 1 dl puolukkamehu

Laita liivatteet kylmään veteen likoon. Vatkaa keltuaiset ja sokeri sekaisin. Kypsennä seos vesihauteessa koko ajan sekoittaen, jäähdytä,  ja vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään keltuaisvaahto, puolukkasose ja mausta liköörillä. Sulata liivate kuumassa puolukkamehussa, anna jäähtyä ja lisää muihin aineisiin ohuena nauhana koko ajan huolella sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Huuhtele esimerkiksi kakkuvuoka kylmällä vedellä. Täytä vuoka piripintaan ja laita hyvin peitettynä jääkaappiin noin 3 - 4 tunniksi hyytelöitymään.

Tarjoa puolukkakastikkeen ja kermavaahdon kera.