Porkkanaleivos

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl sokeria
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl jauhettua mantelia tai pähkinää
  • 8 dl ohutta porkkanaraastetta
  • 3 dl sulatettua margariinia
  • 4 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet. Lisää porkkanaraaste, margariini ja hyvin vatkatut kananamunat. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä valmis pohja ja tee sillä aikaa leivos.

Kuorrutus

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tlk rahkaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 3 rkl limemehua

Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset kuohkeaksi esim. sähkövatkaimella. Levitä kuorrutus pojalle, leikkaa tai ota muotilla leivoksia. Ripottele leivosten päälle manteli- tai pähkinärouhetta ja koristele vaikkapa appelsiinin siivuilla, carambolalla tai vaikka kahvinpavuilla. Tarjoile leivos marjakastikeen kera jälkiruokana tai sellaisenaan kahvin kanssa.