Vadelma-vaniljabrulee

  • 1.5 dl kevytkermaa
  • 1 dl hylamaitoa
  • 3 kpl kananmunan keltuaista
  • 1 kpl vaniljatankoa
  • 0,5 dl hienoa sokeria
  • 40 g vadelmahilloa

Kiehauta maito, kerma, sokeri ja halkaistua vaniljatanko. Hauduta seosta miedolla lämmöllä kunnes vaniljatangosta on irronnut maku. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja siivilöi. Erottele kananmunista keltuaiset ja sekoita ne liemeen.

Laita vadelmahillo uuninkestäviin annosvuokiin (noin 1 dl vuoka / annos) ja kaada massa lusikkaa pitkin vadelma hillon päälle. Peitä vuoat foliolla ja laita ne uuniin vesihauteeseen kypsymään noin 125 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä bruleet ja laita pinnalle joko ruokosokeria tai tomusokeria ja kuorruta kaasutoholla sokeri kauniin ruskeaksi. Tarjoile.