Hilla-kermahyytelö

  • 120 g sokeria
  • 6 keltuaista
  • 3 dl maitoa
  • 7 dl kermaa vaahdotettuna
  • vanilliinisokeria
  • 8 liivatetta tai 8 tl liivatejauhetta
  • 3 dl hilloja soseutettuna (esim. siivilän läpi "paseerattuna", jolloin soseesta saadaan kivetön)

Sekoita sokeri, keltuaiset ja maito keskenään sekä kypsennä ne varovasti esimerkiksi vesihauteessa. Lisää kylmässä vedessä liotetut liivakot, anna niiden sulaa ja sekoita massa tasaiseksi. Lisää soseutetut marjat sekä mausta vanilliinisokerilla, lisää lopuksi jäähtyneeseen massaan vaahdotettu kerma.

Annostele annosvuokiin tai rengasvuokaan ja anna hyytyä noin 3-4 tuntia. Kumoa tarjolle, koristele kokonaisilla hilloilla ja tarjoa lisänä hillasosetta.