Kasvis-poropiirakka

Ohje: Martti Kotakorva

Yksi uunipellillinen

Pohja

  • 1 pss (n. 100g) perunasosejauhetta
  • 2,5 dl kylmää vettä
  • 250 g voita
  • 2 dl Myllyn Paras Pikakaura+ kuituhiutaleita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Sekoita perunasosejauhe kylmään veteen ja anna imeytyä. Sekoita, voi, hiutaleet, vehnäjauhot ja jauhoihin sekoitettu leivinjauhe ryynimäiseksi seokseksi. Lisää joukkoon perunasose ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä viileässä. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Taputtele taikina pellille. Paista pohjaa n. 200 asteessa 10 minuuttia.

Täyte

  • 2 pss pakastekasvissuikaleita
  • 2 rkl voita
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • 200 g kylmäsavupororouhetta
  • 4 dl kermaa
  • 1 prk (200g) Hovi sinihome-tuorejuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 150 g juustoraastetta

Kuullota kasvissuikaleet voissa. Mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita joukkoon savupororouhe. Laita ainekset esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kerma, tuorejuusto ja kananmunat tasaiseksi seokseksi. Kaada seos täytteen päälle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa noin 1/2 tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut pintaan paistoväriä. Tarjoa piirakkaa esimerkiksi salaatin kera.