Porsaanfilettä omena-kermakastikkeen kera

Resepti: Kimmo Palokangas

  • Porsaan ulkofilettä 0,6 kg
  • Suolaa, pippuria
  • Voita  0,04 kg
  • Sipulia, kuorittuna, lohkona 0,2 kg
  • Omenaa, kuorittuna, lohkona 0,3 kg
  • Calvadosia 2 cl
  • Lihalientä 0,5 l
  • Muskottia                             
  • Ranskankermaa 0,2 l

Ruskista filee, mausta ja laita vuoassa uuniin. Lisää vuokaan lohkotut sipulit, omenat ja lihaliemi. Kypsennä lihaa noin 30 min. 175 asteen lämpötilassa, kunnes sen sisälämpötila on 75 astetta. Ota filee uunista ja kääri folioon odottamaan leikkaamista. Siivilöi liemi, paseeraa omenat ja sipulit liemen joukkoon, kiehauta. Lisää ranskankerma ja muskotti, kiehauta, tarkista kastikkeen sakeus, saosta tarvittaessa esimerkiksi maissijauholla. Lisää calvados ja tarkista maku, hauduta hetki.

Lisäkkeinä tarjoillaan esimerkiksi uuniperunaa ja kasviksia. Aseta lämpimälle lautaselle ensin kastike, kasvikset ja filee siivut, lopuksi uuniperuna.