Poronfile Royal Pohjanhovin perinteiseen tapaan

Neljälle hengelle. Ohje: Terttu Tervaniemi, Hotelli Pohjanhovi

  • poron ulkofilettä 4 x 140g paloja
  • 120 g hillosipulia
  • 120 g kanttarelleja
  • 120 g porkkana tankoja
  • 120 g vihreitä pitkiä papuja
  • paistamiseen öljyä ja voita, mausteeksi suolaa ja pippuria

Royal kastike

  • 4 dl Demi-glace -kastikketta
  • 100 g aurajuustoa
  • 1 dl smetanaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 2 cl konjakkia
  • pippuria

Valmistus

Tarjotaan pariisinperunoitten kanssa.

Kiehautetaan demi-glace, lisää aurajuusto, smetana , kerma, mustaherukkahyytelö, konjakki ja maustetaan pippurilla. Keitetään noin 5 minuuttia kunnes kastike on tasaista. Puhdistetaan ulkofile kalvoista ja leikataan annospaloiksi. Annospala leikataan vielä neljästä kohtaan "viisi sakaraiseksi kammaksi".

Kanttarellit ja hillosipulit paistetaan kevyesti, kiehautetaan pavut (n. 1 min) ja porkkanat (n. 3 min). Paistetaan lihat öljy-voi seoksessa kevyesti siten, että liha jää keskeltä roosaksi. Paistetaan pariisinperunat, rakennetaan annokset ja koristellaan kokonaisilla karpaloilla.