Keitettyä poronkieltä

Pese tarvittaessa kielet ja laita kiehuvaan veteen. Kuori pinnalle kerääntyvä vaahto pois mahdollisimman tarkoin.

Lisää mausteet:

  • 1 tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 sipuli

Keitä kielet mausteiden kanssa kypsiksi noin 1,5-2 tuntia eli kunnes kielten pinnalla oleva nahka irtoaa. Kuori kielten pinnalta nahka heti lämpimänä pois.

Jos et käytä kieliä heti laita ne siivilöityyn keitinilemeen, kiehauta ja jäähdytä nopeasti ja säilytä liemessä. Muuten tarjoa kuumina heti kuorimisen jälkeen.

Keitinliemestä voit valmistaa kielelle sopivan sitruunakastikkeen. Saosta keitinliemi neste (kylmä vesi + vehnäjauhoja. Kaadetaan kuumaan kiehuvaan liemeen ja sekoitetaan tasaiseksi) tai rasva-jauhosuuruksella (1 litralle lientä noin 60 g rasvaa, joka sulatetaan kattilassa. Lisätään 60 g vehnäjauhoja sekä sekoitetaan tasaiseksi. Lisätään keitinlinetä ja sekoitetaan tasaiseksi. Kypsennetään n. 10-15 min).

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja juuri ennen tarjoilua sitruunanmehua. Tarjoa kielet kastikkeen kera ja lisäksi keitettyä perunaa.