Paistettua poronfileetä

  • 50 g /annos puhdasta poronfileetä
  • suolaa ja mustapippuria
  • rasvaa paistamiseen

Riistakastike

  • 6 kg pieniksi pilkottua riistanluuta (esim. poro, jänis, hirvi, riekko, fasaani, yms)
  • 1 kg pieniksi pilkottuja juureksia (porkkanaa, selleriä, purjoa, palsternakkaa, sipulia)
  • muutama katajanmarja, hiukan timjamia
  • 12 l vettä
  • 40 g suolaa

Ruskista huuhdotut luut uunissa. Lisää joukkoon pieniksi pilkotut juurekset ja jatka ruskistamista. Lisää kattilaan luut, juurekset, vesi ja mausteet. Keitä poreillen n. 4 – 5 tuntia, kuori rasva pois ja siivilöi.

Mikäli liemi on "mautonta" keitä lientä kasaan ota maukasta riistalientä kattilaan ja kiehauta. Lisää liemeen mustaherukkahyytelöä maun mukaan, kun hyytelö on liuennut liemeen suurusta veteen sekoitetulla ohrakkaalla sopivan sakeaksi. Lisää nokare voita ja jos haluat niin pikkuisen konjakkia ja kermaa. Tarkista maku.

Ruskista poronfileet molemmin puolin ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita uuninkestävään vuokaan. Paista 200 astetta noin 10 – 12 minuuttia. Tarjoile riistakastikkeen kera