Poronlihamureke

  • 1 dl  kermaa
  • 1 dl  vichyvettä
  • 1 dl  korppujauhoja
  • 1  kananmuna
  • 1  hienonnettu sipuli
  • 400 g  porojauhelihaa
  •   suolaa
  •   pippuria (viher-, musta-)

Sekoita kulhon pohjalla korppujauhot vesi- kermaseokseen. Anna turvota. Lisää muut aineet ja sekoita hellävaroen tasaiseksi massaksi. Paista pieni koepihvi ja tarkista maku. Taikinasta voidaan valmistaa lihapullia, mureketta, pihvejä yms. Makua voidaan mieltymysten mukaan terästää esim. sinihomejuustolla, kylmäsavuporolla tai esim. mureke voidaan täyttää Lapin leipäjuustolla.

Kastikkeeksi sopii mainiosti ruskea kastike tai esim. sienikastike. Aterian lisäkkeeksi tietysti Lapin valoisien pitkien kesäöiden kypsyttämää puikula perunaa ja puolukkasurvosta.