Riekkolautanen kahdelle

  • 1 riekko
  • 160 g poronfilettä
  • 150 g rautufilettä
  • 2 dl korvasienikastiketta
  • 200 g puikulaperunaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 60 g lakkoja
  • 20 g karpaloita
  • 2 sitruunanlohkoa
  • 40 g pihlajanmarjahyytelöä
  • tilliä
  • persiljaa
  • purjosipulia

Valmistus

Valmista korvasienikastike hyvin ryöpätyistä korvasienistä, käyttäen lisäksi myös hienonnettua sipulia, vehnäjauhoja ja kermaa. Keitä kuoritut puikulaperunat varovasti. Paista riekkoa paistinpannulla. Irroita täkkälihat linnusta. Savusta rautua miedosti käyttäen leppämursketta ja sokeria antamaan makua ja väriä.

Paista poronfilettä jättäen se kuitenkin roosaksi sisältä. Nosta file pannulta ja laita pihlajanmarjahyytelöä pannulle sulamaan. Lisää kermaa ja keitä kasaan. Laita riekon täkkäpalat kastikkeeseen hautumaan. Viipaloi poronfilee.

Annostele lautaselle korvasienikastiketta sekä pihlajanmarja- kermakastiketta. Laita viipaloitu poronfilee ja savustettu rautu korvasienikastikkeen päälle. Asettele riekon täkkäpalat kermakastikkeen päälle.

Laita lakkoja ja karpaloita koristeeksi, persiljan, tillin ja kevyesti paistetun purjoviipaleen kera. Tarjoa lisänä keitettyjä puikulaperunoita.