Häränsisäfilettä ja punaviinikastiketta

  • 600 g härän sisäfileen keskiosaa
  • suolaa
  • mustapippuria 
  • öljyä

Puhdista ja ruskista filee, mausta. Kypsennä uunissa n. 180 asteessa 10-15 minuuttia. Anna fileen hetken vetäytyä lämpimässä. Leikkaa viipaleiksi.

Punaviinikastike

  • 20 g voita
  • 1 sipuli
  • rakuunaa
  • persiljaa
  • timjamia
  • hunajaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl peruskastiketta tai paistolientä
  • 20 g pehmeää voita

Sulata voi, lisää sipuli ja mausteet, hauduta tovi. Lisää punaviini ja keitä puoleen alkuperäisestä. Lisää peruskastiketta ja keitä jälleen puoleen. Siivilöi kastike ja lisää pehmeä voi vähän kerrallaan kastiketta samalla vatkaten. Tarjoa lihan kera. Lisäkkeeksi perunaa tai riisiä sekä höyrytettyjä kasviksia.

Vinkki: Fileen voi myös kypsentää grillissä, mutta muista tällöin mieto lämpö.