Pariloitua tunturirautua

Neljälle hengelle

  • 720 g rautufilettä

Fileoi rautu ja pariloi suolatun tosi kuuman sähkölevyn päällä. Kypsennä lopuksi höyryuunissa.

Kastike

Konjakki-kerma-muhennettua sipulia

  • 160 g sipulia
  • 4 dl Hyla vispikermaa
  • 15 g voita
  • 4 cl Courcel konjakkia
  • 4 g liemivalmistetta

Pilko sipuli pieneksi ja kuullota kattilassa, jossa on voita. Mausta valkopippurilla. Lisää kerma ja keitä noin 5 minuuttia, jolloin kerma saostuu. Lopuksi mausta suolalla ja konjakilla. Valmistaessa isompia määriä kastiketta voidaan saostaa myös esimerkiksi ohrakasjauholla.

Kasvislisäke

  • 150 g punasipulia renkaina
  • 150 g porkkanasuikaleita
  • 80 g tuoreita herkkusieniä viipaleina
  • 2 cl ruokaöljyä
  • n. 2 cl balsamiviinietikkaa

Lisää kasvikset kattilaan kypsymisjärjestyksessä ja mausta sokerilla, suolalla, valkopippurilla, balsamiviinietikalla ja rakuunalla. Lisäke valmistuu muutamassa minuutissa.

Tarjoa annos tilli- tai puikulaperunoiden kera.