Keitetty lohi

  • 180 g lohta
  • vahvaa kalalientä

Voi-valkoviinikastike

  • 1 dl vahvaa kalalientä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1.5 dl kuohukermaa
  • 0,3 kg voita
  • 0,5 kpl sitruunan mehu
  • 70 g salottisipulia
  • 50 g palsternakkaa
  • 2 rkl ohrakasta

Yhdistä kalaliemi, valkoviini ja kerma. Keitä kuutioidut salottisipulit ja palsternakat liemessä, kunnes ne ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää ohrakas. Keitä muutama minuutti. Vatkaa voipalat hieman jäähtyneeseen kastikepohjaan sauvasekoittimella ja tarkista maku.

Hauduta lohipalat vahvassa kalaliemessä noin 10 minuuttia. Tarjoile voi-valkoviinikastikkeen ja esimerkiksi kasvisten ja keitettyjen perunoiden kera.