Äyriäiswokki

Kuusi annosta. Ohje: Lapin keittiömestarit, Jouko Leppänen

  • Äyriäissekoitus n.350 g TAI kuorittuja katkarapuja, säilöttyjä simpukoita
  • Mustekalarenkaita, meriravunpyrstöjä, taskuravunlihaa

Kasvikset

  • Fenkoli, varsiselleri, paprika punainen/ keltainen
  • Sieniä (herkkusieni, siitake, osterivinokas)\

Kastike

  • Kanalientä tai kalalientä 4 dl
  • Tuoretta chiliä 3-6 kpl
  • Valkosipulia kolme kynttä
  • Persiljaa
  • Suurustukseen tummaa Maizenaa

Huuhtele kasvikset ja paloittele ne noin 5 cm pitkiksi suikaleiksi. Pakastetut äyriäiset kannattaa ottaa edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Pakastetut äyriäiset ovat pääsääntöisesti esikeitettyjä , joten ne eivät vaadi kuin muutaman minuutin kypsennyksen.

Wokkaaminen

Riittävän kuuma pannu, johon kaadat oliiviöljyä. Älä täytä pannua kerralla, vaan aloita pienissä erissä wokkipannun keskeltä ja siirrä tuotteet wokin reunoille hautumaan. Kypsentämisessä pitää muistaa etteivät kasvikset kypsy liikaa . Hampaille pitää jäädä purtavaa ja näin kasvisten maku säilyy hyvin. Äyriäiswokin voit maustaa kevyesti soijalla ja valkoviinillä.

Kun kasviksia on hiukan wokattu, niin lisää joukkoon äyriäiset ja mausta.

Tarjoa äyriäiswokki ja kastike erikseen. Lisäkkeenä voi tarjota esimerkiksi riisiä.