Nauriskala

4 annosta

  • 600- 800 g taimenen-, raudun-, harrin- tai siianfileitä
  • 4-5 tasakokoista isoa naurista
  • 1 l kalalientä
  • 50 g voita
  • hienonnettua tilliä

Kuori nauriit. Lohko ja laita ne kiehumaan kalaliemeen kattilaan. Keitä ne lähes kypsiksi ja kaada lohkot liemineen liesikäytön kestävälle kivi- tai saviastiaan.

Leikkaa kalafileet isohkoiksi palasiksi ja laita nauriiden päälle. Lisää joukkoon voi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kypsiksi. Annostele nauriit, kalapalat ja liemi keittolautasiin ja ripottele pinnalle hienonnettua tilliä. Tarjoa lisäkkeenä rieskaa tai paahdettua ruisleipää sekä voita.

Perinteinen nauriskala on keitetty siten, että naurislohkot on pantu veteen kiehumaan ja päälle lisätty peratut, kokonaisina viilletyt siiat.

Kuva: Mikko Oksanen