Hauki-lohimurekerulla

Lapin Keittiömestarit / Jouko Leppänen. 6 annosta.

  • Lohifilee 400G
  • Täyte (kts. alla)
  • Haukifilee 300 G
  • Korvasieniä n. 80 G
  • Keltuaisia 3 kpl
  • Perunajauhoja 1 rkl
  • Kuohukermaa n. 2 dl
  • Mustapippuri
  • Suola
  • Sipuli 1 kpl

Halutessasi voit värjätä täytteen punajuurimehulla, joka on keitetty punajuuriraasteesta, johon on lisätty hiukan suolaa ja sitruunamehua.

Täytteen valmistaminen

Tarvitset puhdistetun ja nahattoman haukifileen. Pilko filee kuutioiksi ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Laita haukikuutiot kylmään maustumaan.

Pilko kahteen kertaan ryöpätyt korvasienet.

Pilko sipuli ja freesaa (kuullota) kevyesti sienet ja sipulit voissa. Jäähdytä sienet ja sipuli pakasteessa.

Aina, kun valmistetaan murekemassoja, on oltava hyvin tarkka etteivät raaka-aineiden lämpötilat pääse kohoamaan yli 12 asteen.

Jauha tehosekoittimesssa hauki, lisää kanamunat yksitellen ja kerma ohuena nauhana. Pyöritä konetta noin 30 sekuntia kerrallaan etteivät tuotteet pääse lämpenemään. Lisää mausteet ja lopuksi korvasienet ja sipuli.

Keitä massasta koepala ja tarkista maku.

Leikkaa pituussunnassa lohifileestä ohuita viipaleita - mahdollisimman isoja, että kääryleen tekeminen olisi helppoa. Aseta lohiviipaleet kelmun päälle, mausta hiukan suolalla. Taputtele viipaleita, jos on tarpeen. Käytä kelmua apuna, kun käärit rullia.

Jaa hauki-korvasienimassa lohileikkeiden päälle ja kääri kääryle niin kuin kaalikääryle. Voit kypsentää kääryleet uunivuoassa 140 asteessa noin 30 minuuttia. Vaihtoehtoisesti voit keittää ne kelmuun käärittynä kalaliemessä.