Haukimureketta voikastikkeella

  • 250 g haukifilettä
  • 1/4 rkl suolaa
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1,5 dl kermaa
  • muskottia 
  • mustapippuria

Hienonna haukifile ja suola tehosekoittimella. Anna vetäytyä 10-15 minuuttia. Lisää valkuainen ja kerma ohuena nauhana massaan sekoittaen. Mausta. Voitele vuoka ja korppujauhota kevyesti tai vuoraa vuoka kelmulla. Kypsennä vesihauteessa hauduttaen 15-30 minuuttia tai uunissa höyryssä (100 asteessa) 15 minuuttia. Kumoa lautaselle.

Voikastike

  • 1/2 sipulia
  • 20 g voita
  • 1 dl kalalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa

Hauduta hienonnettu sipuli voissa lisää kalaliemi ja valkoviini sekä keitä puoleen. Lisää edelleen kerma ja kiehauta jälleen puoleen. Lisää 50 g pehmeää voita sauvasekoittajaa apuna käyttäen. Tarjoa haukimurekkeen lisäkkeenä aseteltuna lautaselle murekkeen kanssa. Koristele annos tillillä ja sitruunalla.