Hunajamarinoidut kasvikset

  • 1-2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl kukkakaalia
  • 1 kpl palsternakkaa
  • 1 kpl parsakaalia
  • 40 g tuoretta siitaketta
  • 1-2 kpl punasipulia
  • 50 g juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa

Puhdista ja kuori kasvikset, pilko porkkana ja palsternakka tikun mallisiksi paloiksi. Lohko punasipuli, leikkaa kukkakaalista ja parsakaalista pieniä nuppuja. Kypsennä kasvikset suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Jäähdytä kasvikset kylmällä vedellä, jotta tuotteet pitävät värin. Leikkaa siitakesienet 2–4 osaan mielellään niin, että niiden muoto säilyy. Sekoita hunaja ja balsamietikka keskenään ja kaada kasvisten ja siitakesienten päälle. Sekoita varovasti ja anna maustua jääkaapissa välillä sekoittaen.