Kasvisrusetit

  • 500 g valmista lehtitaikinaa
  • 1 iso porkkana
  • 1 sipuli
  • pieni tai puolikas kesäkurpitsa
  • 1/2 bataatti
  • tuoreita yrttejä esim. basilikaa tai timjamia
  • paprikajauhetta, yrttisuolaa

Freesaa kasviksia pannulla niin että ne pehmenevät ja neste haihtuu. Mausta ja jäähdytä kasvistäyte. Kauli lehtitaikinasta suorakaiteen muotoinen levy ja jaa se kahdeksaan osaan. Laita jokaiselle levylle kasvistäytettä ja kääri rullalle niin että päihin jää "solmimisvara." Painele solimimisvaran ja täytteen rajakohtaa niin että rullasta tulee rusettimainen.

Laita rusetit uunipellille liitekohta alaspäin. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle esim unikonsiemeniä. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Tomaattikastike

  • puolikas punainen paprika
  •  sipulia
  •  valkosipulin kynsi
  • 2 rkl sokeria
  • suolaa
  • 0,5 dl sinappia
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1,5 dl öljyä
  • basilikaa

Sekoita tehosekoittimessa paprika, sipuli, valkosipuli, mausteet, sinappi, tomaattipyre, valkoviinietikka. Lisää vähitellen koko ajan sekoittaen öljy. Tarkista maku ja tarjoa kylmänä kasvisrusettien kanssa. Lisäkkeeksi sopii hyvin tuoreet hedelmät esim. mango, luumu tai papaija