Savustettu valkosipulikeitto

Tämä pehmeä, miedosti savustettu valkosipulinen keitto sopii hyvin talvisten illanistujaisten alkuun. Neljä annosta

  • 100 g valkosipulia
  • 200 g sipulia
  • 100 g vaaleaa kuoretonta leipää
  • 3 dl kasvislientä
  • 5 dl kuohukermaa
  • sitruunapippuri
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 20 g voita
  • 1 dl valkoviiniä

Savusta kuoritut valkosipulit ja sipulit noin 15 minuuttia savustuspussissa.

Freesaa sipulit kattilassa savustamisen jälkeen. Lisää kasvisliemessä liotetut leivät ja liemi kattilaan. Mausta, anna kieua hetki ja soseuta esim. sauvasekoittimella.

Lisää kerma ja valkoviini (suurusta tarpeen mukaan). Valmis keitto siivilöidään.