Rautua lasimestarin tapaan, väinönputkipestolla

Leikkaa rautufileestä kaksi leveää, nahatonta viipaletta (yhteispaino noin 70-80g per annos). Paista filepalojen pinta kevyesti kiinni Phase aromirasvassa pannulla. Jäähdytä.

Marinadi

  • 1 pieni punasipuli (ohuita lyhyitä viipaleita)
  • 1 dl riisiviinaetikkaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ dl vettä

Marinoi rautupaloja neljästä tunnista yön yli.

Väinönputkipesto

  • 2 dl öljyä
  • 2 rkl kuivattua väinönputkea (lehtiä)
  • 1 rkl väinönputkisiirappia (tai sokeria)
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • 3-4 sitruunamelissan tai piparmintun oksaa

Annoksen kokoaminen

Järjestys: salaattipeti, marinoidut kalapalat, väinönputkipesto, ”knölli” Knorr Fraichea, siian mätiä. Viimeistele annos laittamalla hieman marinadilientä kalapalojen päälle.