Poronvasan kylkirulla

Resepti: Hannu Nordlund

  • 1 kpl vasankylkeä (noin 2 kg)
  • 400 g poronpaistia    
  • 400 g possunniskaa    
  • 1 dl punaviiniä     
  • 0,5 dl  madeiraa tai jaloviinaa    
  • 3 kpl munankeltuaista    
  • 1 rkl perunajauhoa    
  • 2 tl rakuunaa     
  • 2 tl rosmariinia    
  • 1 tl mustapippuria    
  • suolaa     

Nuiji luutonkylki noin 1 cm:n vahvuiseksi, mausta suolalla ja mustapippurilla. Jauha paisti ja niska lihamyllyllä, laita jauheliha kutteriin. Lisää muut aineet ja aja tasaiseksi massaksi, tarkista maku. Halkaise kylki pituussuunnassa kahtia, levitä massaa molemmille paloille. Rullaa pala kerrallaan tiukaksi rullaksi, laita rulla talouskelmuun rullaa tiukkaan pakettiin. Paista 80 asteessa noin neljä tuntia, jäähdytä ja leikkaa siivuiksi