Kaarnikkagraavattua siikaa

  • 80 g siikafilettä
  • 0,5 dl variksenmarjamehua (tiivistettä)
  • merisuolaa
  • tilliä
  • sokeria
  • 20 g sitruunaa
  • 20 g tomaattia
  • 20 g tuorekurkkua
  • 1 vaalea leipäviipale
  • 10 g lehtisalaattia
  • tillinoksia
  • variksenmarjoja
  • smetanaa

Ripottele astian pohjalle hiven merisuolaa, jonka päälle asettele siikafile nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle merisuolaa, tillinoksia, vähän sokeria sekä variksenmarjamehu.
Peitä kala tuorekelmulla ja vie viileään graavautumaan. Ohut siikafile valmistuu noin 6-8 tunnissa, paksumpi filee vaatii pidemmän ajan graavautuakseen.

Esillelaitto

Leikkaa vaaleasta leipäviipaleesta reunat pois esim. juomalasia muottina käyttäen. Paahda leipäviipale. Viipaloi graavattua siikaa ja kokoa siikaviipaleista ruusuke leivän päälle. Revi huuhdeltu lehtisalaatti suikaleiksi leivän ympärille. Koristele sitruunasiivulla ja tomaattilohkolla. Pursota vatkattu smetana siikaruusukkeen keskelle. Koristele tillillä ja variksenmarjoilla.